Facebook app – Εισαγωγή στην νέα “εμπειρία” σελίδων στο Facebook

Το Facebook επανασχεδίασε τις Σελίδες κάνοντας πιο έυκολη την δημιουργία Δημοσίων profiles τόσο γι αυτούς όσο και για τους δημιουργούς έτσι ώστε να “χτίσουν” μια κοινότητα μέσα από την οποία θα επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Ας δούμε τι περιέχει η αναδιαμόρφωση των Pages:

  • Επανασχεδιασμένη  απλούστερη και εύκολα κατανοητή διάταξη
  • Ειδική ροή ειδήσεων για να ανακαλύψετε και να συμμετάσχετε σε συνομιλίες, να παρακολουθήσετε τάσεις, να αλληλεπιδράσετε με συναδέλφους και να αλληλεπιδράσετε με τους θαυμαστές σας
  • Εύκολη πλοήγηση μεταξύ προσωπικού προφίλ και σελίδων
  • Ενημερωμένα στοιχεία ελέγχου διαχειριστή βάσει εργασιών που παρέχουν στους έμπιστους διαχειριστές σελίδων πλήρη έλεγχο ή μερική πρόσβαση
  • Ενεργές πληροφορίες και πιο σχετικές ειδοποιήσεις
  • Λειτουργίες ασφάλειας για τον εντοπισμό ανεπιθύμητου περιεχομένου και λογαριασμών πλαστοπροσωπίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απλούστερη και κατανοητή διάταξη

Πλέον η περιήγηση ανάμεσα σε προσωπικά και σε Επαγγελματικά Profiles είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Το facebook επανασχεδίασε την εμφάνιση για να γίνει κατανοητό όσο ποτέ άλλοτε, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν δημοσιεύσεις, σημαντικές πληροφορίες αλλά και Βιογραφικά σημειώματα.

 

Ειδική ροή ειδήσεων 

Το Facebook “ένωσε” τις δυνάμεις των Σελίδων με την υπηρεσία της Αρχικής Σελίδας (News Feed). Έτσι, πλέον, οι Σελίδες μπορούν να αναζητήσουν αι να συμμετάσχουν σε συνομιλίες, να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις της “μόδας” των Social Media και να αλληλεπιδράσουν με συναδέλφους τους αλλά και θαυμαστές της σελίδας τους.

Ακόμα, αυτή η νέα εισαγωγή του Facebook δίνει την ευκαιρία για την δημιουργία νέων επαφών όπως για παράδειγμα άλλα δημόσια profiles, άλλες σελίδες, groups αλλά και τάσεις που αφορούν την Σελίδα μας.

Για να καταστούν οι συνομιλίες σελίδας πιο ορατές σε ένα ευρύτερο κοινό και να εμφανίζονται πιο συχνά στη ροή ειδήσεων των ακόλουθών τους, τα σχόλια από δημόσιες εμφανίζονται στην κορυφή της ενότητας σχολίων. Οι χρήστες, επιπλέον, θα μπορούν να παρακολουθούν τις Σελίδες απευθείας από σχόλια και δημοσιεύσεις.

 

Νέα μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων

Για να υποστηρίξουμε πλουσιότερες και περισσότερο διαδραστικές συνομιλίες, παρουσιάζουμε επίσης μια νέα μορφή Q&A που βασίζεται σε κείμενο.

 

Εστίαση στους ακόλουθους σελίδων

Καταργούμε τις επισημάνσεις “Μου αρέσει” και εστιάζουμε στους ακόλουθους για να απλοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες συνδέονται με τις αγαπημένες τους σελίδες. Σε αντίθεση με τις επισημάνσεις “Μου αρέσει”, οι ακόλουθοι μιας σελίδας αντιπροσωπεύουν τα άτομα που μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από τις σελίδες, κάτι που βοηθάει να δώσει στους δημόσιους αριθμούς μια ισχυρότερη ένδειξη της βάσης των θαυμαστών τους.

Βελτιωμένα εργαλεία διαχείρισης σελίδων

Έχουμε προσθέσει νέες λειτουργίες διαχείρισης σελίδας – όπως τη δυνατότητα εκχώρησης και διαχείρισης δικαιωμάτων πρόσβασης διαχειριστή με μεγαλύτερη σαφήνεια βάσει συγκεκριμένων εργασιών. Για παράδειγμα, τώρα θα μπορείτε να παραχωρήσετε διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης για τη διαχείριση συγκεκριμένων εργασιών, όπως Insights, Ads, Content και Community Activity & Messages. Αυτό θα διασφαλίσει επίσης την ασφάλεια και την ακεραιότητα του λογαριασμού.

 

Χαρακτηριστικά ασφάλειας και ακεραιότητας

Θέλουμε το Facebook να είναι ένα ασφαλές μέρος για σύνδεση με θαυμαστές, επομένως βελτιώσαμε την ικανότητά μας να εντοπίζουμε δραστηριότητα που δεν επιτρέπεται στην πλατφόρμα μας, όπως ρητορική μίσους, βίαιο, σεξουαλικό ή ανεπιθύμητο περιεχόμενο και πλαστοπροσωπία. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την ορατότητα ενός επαληθευμένου σήματος για να διευκολύνουμε τον εντοπισμό αναρτήσεων και σχολίων από αυθεντικές σελίδες και προφίλ. Ένα σχόλιο επαληθευμένης σελίδας στη δημόσια ανάρτηση μιας άλλης σελίδας, μπορεί να εμφανίζεται ψηλότερα στην ενότητα σχολίων και να είναι ορατό στη ροή ειδήσεων.

 

Πώς να κάνετε μετάβαση και να μάθετε περισσότερα

Αυτή είναι μόνο η αρχή – θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τη νέα εμπειρία Pages σε όλες τις σελίδες τους προσεχείς μήνες. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας.

 

 

 

Ξηρουχάκης Αντώνης
Marketing Consultant

17/1/2021